Scânteia celui de Al Treilea Război Mondial (WWIII)?

 

Scânteia celui de Al Treilea Război Mondial (WWIII)?

 

Pe urmele a două popoare, de la care ar putea izbucni scânteia celui de Al Treilea Război Mondial (WWIII)

 

Pe urmele a două popoare

 

Cronicarul Nestor din Kiev, spune că ruşii se trag din Iafet, părintele indo-iraniano-europenilor. Dacă este adevărat ce spun anumite surse slave din vechime, orasul Kiev a fost fondat în jurul unui han și târg negustoresc, de o familie de negustori înstăriți, compusă din patru frați (trei frați și o sora). Există mai multe relatări legendare despre originea orașului. Se vorbește despre membrii unui trib slav (polanii de est, numiţi şi ruteni), frații Kyi (cel mai mare, după care orașul a fost numit) Șcek și Hhoryv, și sora lor Lybid (înseamnă Lebăda), care au întemeiat orașul (vezi Cronica vremurilor trecute, numită şi Cronica Kieveană).  

      Pentru o perioada târgul s-a numit alternativ Kiev şi Bastu, după numele negustorului, după numele fratelui mai mare. Apoi acesta a fost cucerit de wikingi (numiți varegi sau barini sau varini) care l-au numit Bastu (înseamnă Sauna sau Loc cald).

Incă din perioada Khanatului Khazar, Kievul a fost un important centru comercial, având diferite comunități etnice și religioase (păgâni, creștini, maniheiști, musulmani). După secesiunea Bulgariei de pe Volga  de Imperiul Khazar și trecerea ei la ritul musulman, are loc masacrul musulmanilor din Kiev. O alianță formată din bulgarii de pe Volga, slavi anchieni și barini (wikingi) învinge alianţa Imperiul Khazar şi a maghiarilor de pe Don. Khazarii s-au aliat cu triburile ungare de dincolo de Suzdal (care migreaza spre vest). Ungurii trec de la alianța cu Khazaria la alianța cu Bulgaria de pe Volga și sunt inclusi în recensământul făcut de marele mullah Mihail Ibn-Baștu. Apoi urmează un conflict între slavi, barini și bulgari. Khanul Almiș al Bulgariri de pe Volga este ucis în Rutenia, la graniţa cu Transilvania. Slavii cheamă în ajutor un alt trib wiking (numit Rus), cu ajutorul cărora se eliberează de sub stăpânirea barinilor (wikingilor) și bulgarilor de pe Volga. Așa se naște Rusia Kieveana (azi Ucraina).

În ultimul timp s-a discutat despre aparteneţa etnică a ucrainienilor, cine sunt ei, ruşi sau ne-ruşi?

Numele "Ucraina" provine din termenul u-kraina din slava veche răsăriteană, termen ce înseamnă "mărginimea ţării", "teritoriu de la hotarele ţării" sau "un hotar anume de ţară". Este derivat din u ("lângă") și substantivul slav krai ("regat, ținut"). Ei bine, al cui hotar? Al Poloniei? Sau al Rusiei? Numele Ucrainei a apărut în timpul invaziei tătare.

După invazia tătară mult timp Ucraina (fără capitale Kiev) a fost a polonezilor. Dacă urmărim datele din cronica Kieveană corelate cu datele istorice de după aceea, este vorba de un nou popor care s-a format din două popoare: wikingii din est (barini) şi slavii de est (polanii de est, numiţi şi ruteni). Ceea ce azi numim ruşi s-au format la rândul lor din trei popoare: wikingii din est (barini), ruthenii de nord-est - numiţi şi belaruşi şi tătari. Am putea da ca exemplul Strada (Bulevardul) Arbat, denumită în engleză Arbat Street. Este o stradă pietonală lungă de aproximativ un kilometru în centrul istoric al Moscovei, Rusia. Arbat-ul există cel puțin din secolul al XV-lea, ceea ce o face una dintre cele mai vechi străzi supraviețuitoare ale capitalei ruse. Formează inima districtului Arbat din Moscova. Inițial, strada a făcut parte dintr-un important traseu comercial și a fost casa multor meșteri. Ei bine, Arbat este un nume tătar, care înseamnă "Monarh strălucit". Iată de ce sunt două limbi şi două ţări (şi un conflict).

 

 

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Thoughtless: Synonymys FOR The COVIDMYTH (Drepturile omului)

Finalul recenziei cărţii Geneza

De ce să citim Biblia (Motivational)